Taustaa

Olen kotoisin Porvoosta, kirjailijoiden kaupungista. Muistan vielä sen hetken kun kirjaimet ja tavut loksahtivat kohdalleen ja opin lukemaan. Se oli suoranainen ahaa-elämys. Istuin silloin keittiössämme aapisen kera äidin laittaessa ruokaa ja taisin hihkaista: nyt mä osaan lukea. Pian minusta tuli vakiasiakas Porvoon kirjastoissa.

Jo pikkutyttönä halusin kirjailijaksi, mutta ensin piti hankkia ihan oikeakin ammatti. Opintojen jälkeen aloitin työt Helsingissä. Noin 25 vuotta vierähti erilaisissa sihteerin ja assistentin tehtävissä ja opin paljon niin ihmisistä ja heidän motiiveistaan kuin myös liike-elämästä kaikkine koukeroineen.

Vuonna 2012 olin kypsynyt siihen ratkaisuun, että irtisanouduin työpaikastani ja muutin Vila do Condeen Portugaliin voidakseni keskittyä kirjoittamiseen. Romaanikäsikirjoituksia on syntynyt noin yksi vuodessa, osa on pöytälaatikon perukoilla. Ensimmäiselle kirjoittamalleni dekkarille sain kustannussopimuksen loppuvuodesta 2016. Esikoiskirjani ilmestyi Myllylahdelta elokuussa 2017 ja se sai jatkoa jo seuraavan vuoden helmikuussa. Kesällä 2018 allekirjoitin sopimuksen Into Kustannuksen kanssa ja julkaisin heidän kauttaan kaikkiaan neljä rikosromaania. Alkuvuodesta 2022 solmin sopimuksen Otavan kanssa. Uuden sarjan aloitusosa Arvoton ilmestyi maaliskuussa 2023. 

Dekkareiden ohella kirjoitan toki muutakin, ja syksyllä 2023 ilmestyy ensimmäinen romanttinen romaanini kirjailijanimellä Tuuli Kivijoki.

Kirjojeni aiheet saavat usein alkunsa tosielämän tarinoista ja tapahtumista. Koen olevani kuin sieni, joka on imenyt itseensä havaintoja ympäröivästä maailmasta vuosikymmenien ajan, ja nyt on aika valuttaa niitä ulos tarinoiden muodossa. On ihanaa saada palautetta suoraan lukijoilta, se kannustaa jatkamaan ja kehittymään uudella urallani.

Suomen Kirjailijaliitto hyväksyi minut jäsenekseen lokakuussa 2018.

Olen elävä esimerkki siitä, että unelmia kannattaa tavoitella, mutta se pitää tehdä järjestelmällisesti ja jalat maassa. Ihminen pystyy melkein mihin vain kun on riittävän motivoitunut eikä pelkää tehdä töitä saavuttaakseen tavoitteensa. Näistä aiheista olen puhunut niin kirjojen julkistustilaisuuksissa kuin eri kirjallisuustapahtumissa.

Tätä nykyä asun maatilalla Vila do Conden alueella. Katraaseen kuuluu muun muassa kaksi hömelöä koiraa ja yksi meidät adoptoinut kissa. Harrastan valokuvausta ja käsitöitä. Valokuvia voi käydä katsomassa PhotosAlma-blogissa ja käsitöitä sekä vähän muutakin Casa Viva -blogissa. Bloggaaminen on tosin jäänyt vähemmälle huomiolle kirjoituskiireiden vuoksi.

Seitsemänkin kirjan jälkeen kirjoittaminen tuntuu yhä mielekkäältä ja omalta jutultani. Sen lisäksi lukijoiden kohtaaminen on tämän työn suola ja sokeri, siitä ammennan intoa ja energiaa. Olen pitänyt niin etätapaamisia kuin käynyt paikan päällä lähinnä ulkosuomalaisyhteisöissä, lisäksi olen esitellyt matkailijoille kirjojen tapahtumapaikkoja Portossa ja Vila do Condessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti