torstai 7. maaliskuuta 2019

Ilmojen pitelyäIloitsin viime viikolla siitä, että olisin kerrankin kotona karnevaalien (Suomessa vietetään silloin laskiaista) aikaan, kun monena vuonna olen sattunut olemaan matkoilla silloin. Perinteisesti kotikylässämme on kulkue karnevaalitiistaina, ja kerran olen päässyt katsomaan sitä (katso kuvia täältä ja naapurikylän kulkueesta täältä!).

Ilo alkoi laimeta tiistain lähetessä ja säiden huonotessa. Kulkue päätettiin nimittäin siirtää ensi sunnuntaihin. Ei siinä mitään, mutta silloin olen etelän auringossa, Costa del Solilla.

Palattuani Suomesta helmikuun puolivälissä ilmat olivat keväisen ihanat. Sitten saimme niskaamme takatalven portugalilaisittain. Lunta ei sentään ole satanut, raekuuroja kyllä. Tuulee ja on niin koleaa, että Kisukin viihtyy sisällä koko päivän, kun aurinkoisina talvipäivinä se ottaa päikkärinsä pihalla jonkun puskan alla tai traktorissa. Annoin sen käyttöön kulahtaneen villatakin, se puree ja talloo sitä yläkerran työhuoneessa kunnes nukahtaa sen mutkaan. Välillä raottaa silmiään ja naukaisee, nousee ylös ja huojuu istuaallaan puoliunessa, haukottelee ja käy maate toiselle kyljelleen.

Vanharouva virkistyi säiden väliaikaisen lämpenemisen myötä ja valtasi jälleen olohuoneen. Kirjoituspaikkani siirtyi siis yläkertaan työpöydän ääreen, mutta tänään palasin lämpimien vällyjen kanssa takaisin sängylle, missä olen kirjoittanut melkein koko talven. On maaliskuu, minulla on jalassa kolmet villasukat, yllä yksi villapaita ja sen päällä villatakki, harteilla vielä keeppi. Kyllä takatalvessa tarkenee, se on vain varusteista kiinni!

On harmaata, maisema on riisuttu väreistä. Sadepisarat juoksevat pitkin ikkunalaseja ja vääristävät ulkona näkyvän maalaismaiseman. Tuulenpuuskat viheltävät ikkunoiden välisistä raoista, mutta puolen metrin paksuiset kiviseinät seisovat hiljaisina, hievahtamatta. Sateen ropinalta en erota aaltojen pauhua rantaan muutaman kilometrin päässä, sateen tauottua sen kyllä kuulee. Ehkä tämä on talven viimeinen myrsky, ehkä kevään ensimmäinen, en tiedä, olen vain varma siitä, että sateen jälkeen paistaa taas. Jo huomenna, ehkä vielä tänään. Meren suunnalla alkaa kirkastua. 

Lauantaina suuntaan siis Costa del Solille, missä käyn puhumassa Suomi-yhdistyksissä kirjoittamisesta, kirjoista ja irtiotosta. Fuengirolan Suomela-salissa tilaisuus pidetään maanantaina 11.3. klo 16.30 ja se on avoin kaikille kiinnostuneille. Torremolinosin Kymppipaikassa tavataan tiistaina 12.3. klo 12.00. Tervetuloa mukaan, ken lähettyvillä sattuu olemaan!

Kirjoittamiseen liittyviä kuulumisiani voi muuten seurata nyt Instagramissa: Anu_Patrakka. Tervetuloa seuraamaan!  

Costalle menon johdosta oheiset kuvat vuoden takaa Málagasta. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti